Den 6-9 juni gick Primörpremiären av stapeln på Gotland. Fingermat av fisk deltog under lördag förmiddag på matmarknaden på Stora torget i Visby. Där bjöds allmänheten på smakprov av den nyframtagna idburgaren och en sås bestående av bland annat buffégurka. En kvinna kommenterade idburgaren:
“Den godaste burgare jag ätit”
Intresset var stort både hos unga och gamla för idburgaren och frågorna var många- vad är receptet, var fiskas iden, var kan man handla id och framför allt var kan man handla idburgaren. Många passade på att stanna upp och diskutera fisket förr och nu i Östersjön och tillgången på fisk runt Gotland.
I sommar kommer vi att finnas på Almedalsveckan och på flera marknader runt om på Gotland för att bjuda på smakprov samt prata om fisket runt Gotland. Väl mött!
Vi fortsätter nu med produktionen av idburgaren och i sommar kan du äta den bland annat hos Maven Diner café i Kappelshamn på norra Gotland.