Aktiviteter under Almedalsveckan

Almedalsveckan 30 juni – 7 juli i Visby. Fler aktiviteter än någonsin inlagda i programmet. Fiskprojektet deltog hela veckan med “eidsmäcke” i Mat-tältet på Cramérgatan i samarbete med Maven från Kappelshamn som serverade även andra “Burgare” med Gotländsk råvara.
mattältet 3idsmäckor mindre
nästan 2000 smäckor hade producerats i förväg inför veckans aktiviteter! Bra jobbat! Smakpatrullen var ute och fick avge omdöme om smäckan:
tidningsklipp
Inte dåligt!
På måndagen deltog Allan Pettersson och Rolf Gydemo i Matlandethuvudstadstältet med prat om fisk från Östersjön samt smakprover.
matlandettältet
allanAllan berättade bland annat om ett “Flundreprojekt” han jobbar med för att undersöka hur mycket flundra vi kan fiska runt Gotland och sälja till Gotlandsbåten kanhända framöver, förädla den till röror/sallder (Gotlandsröra!) man kan ha i tex bakad potatis eller fyllning till matiga mackor mm. Han jobbar också på att ta fram en ritning på ett fiskrökeri som motsvarar de regler och utrustning som krävs på minsta möjliga yta. Kanske kan det bli fler mindre rökerier som komplement till de stora på det sättet. Det blir spännande.
I tältet var det program alla dagar i veckan med miniseminarier på olika teman som har med mat och matproduktion, matupplevelser mm att göra.
i matlandettältet
På torsdagseftermiddagen var det ett seminarium vid Fenomenalen Science Center i tält på gården med smakprover och kortare framträdanden med information om fisken i Östersjön, vilka fiskar man kan äta, information om nya recept mm
fisktältet
smakprov 2
publik
glada fiskseminarieanordnare
Ett glatt gäng som jobbar för att vi ska äta mer fisk från Gotland!
Fisket som yrke behöver helt klart fler ben att stå på…därför är iden ett gott exempel, som har många ben den också.
kom å smakatallrik

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s