Onsdag den 25 september serverades idsmäckan som lunch på Lövsta. Till elever, personal och andra besökare i restaurangen.
Burgaren serverades med stekt potatis och sötsur sås och fick ett mycket positivt gensvar!
För er som vill göra idsmäcka hemma:
Idburgare 4 portioner
Idfilé 350 g
salt 6 krm
morot grovriven 0,75 dl
gul lök 1 st
grädde 0,8 dl
ströbröd eller kokt potatis 2,5 msk
ägg 1 st
svartpeppar grovmalen 2 krm
smör smält 1,5 msk
rå potatis skalad 1 liten
Skala morot och lök. Mal eller mixa Idfilén fint två gånger, andra gången med salt, lök, morot och potatis. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda mycket väl. Låt smeten vila minst 1 timme innan du formar smeten till burgare och steker dem, gärna i smör på medelstark värme tills de är genomstekta och har lätt gyllenbrun färg. Serveras i hamburgerbröd eller med potatis samt en god dressing av lika delar majonnäs, crème fraiche och hackad Buffégurka från Gutö delikatesser.