Flundran presenteras som framtidsfisk på Högskolan 13 januari.
Studier har visat sig att flundran tål att fiskas och vidareförädlas. Det känns lovande nu när Hushållningssällskapet, Lantbruksuniversitetet och Länsstyrelsen lagt ner mycket resurser på att jobba med den gotländska fisken, tagit fram broschyrer och en konsumentvägledning för Gotländsk fisk och en handledning för dem som vill starta ett småskaligt rökeri etc
Läs vad helagotland skriver här
Årets första nummer av yrkesfiskaren presenterar arbetet med udda arter på Gotland och konsumentguiden för Gotländsk fisk, tyvärr med fel bild med makrillen.
Läs artikeln nedan:
Yrkesfiskaren artikel jan 2014
Arbetet med att kunna producera idburgaren och komma ut med den till butik tar ny fart på nyåret. Möten med olika aktörer är inplanerade och vi har ännu fryst id kvar sedan i höstas att använda till produktutveckling för butiksförsäljning.
En liten slant från Leader finns avsatt för ändamålet!
Vi tar nya tag!