Nyheter januari 2014

Flundran presenteras som framtidsfisk på Högskolan 13 januari.
Studier har visat sig att flundran tål att fiskas och vidareförädlas. Det känns lovande nu när Hushållningssällskapet, Lantbruksuniversitetet och Länsstyrelsen lagt ner mycket resurser på att jobba med den gotländska fisken, tagit fram broschyrer och en konsumentvägledning för Gotländsk fisk och en handledning för dem som vill starta ett småskaligt rökeri etc

Läs vad helagotland skriver här

Årets första nummer av yrkesfiskaren presenterar arbetet med udda arter på Gotland och konsumentguiden för Gotländsk fisk, tyvärr med fel bild med makrillen.

Läs artikeln nedan:
Yrkesfiskaren artikel jan 2014

Arbetet med att kunna producera idburgaren och komma ut med den till butik tar ny fart på nyåret. Möten med olika aktörer är inplanerade och vi har ännu fryst id kvar sedan i höstas att använda till produktutveckling för butiksförsäljning.
En liten slant från Leader finns avsatt för ändamålet!
Vi tar nya tag!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s