Algerna har fått genomgå lite tester medan vi väntar på analyserna!
Prover med ett-två-tre lag samt insaltning ser bra ut. Smakprover med Tina Fridell säger att havssallaten smakar “asiatiskt” och röralgen ättiksdominerad, lite smak av hav, med intressant och vacker färg.
De alger jag försökte syra utan extra vassle misslyckades, tror inte det finns tillräckligt med socker i produkten för att en naturlig syrning ska ske.
Den som lever får se.
Under tiden har fiskarna fått testa nya sätt att skära till flundran och vaca den.
Riktigt snyggt med stjärten kvar.
En nischprodukt framöver kan bli rökt flundrefilé i vac till restauranger/caféer för att göra egen “gotlandsröra”
Snart dags för Skördefestivalen och då får vi höra vad kunderna tycker och restaurangerna som ska bli VIP inbjudna till vår “butik”.
Välkommen du också 6-7 september på Lövsta kl 10-16 !