Året Skördefestival var succé igen, även för Fisktorget som hade ungefär samma utrymme och placering som förra året.
Skillnaden var att det var fler fiskare som sålde gotländsk fisk och fiskprodukter i en “butik” och det friterades skarpsill till försäljning utanför.
Rökugnen var igång och Allan Pettersson, Husbehovsfiskare, berättade om vad som krävs för att starta ett mindre rökeri.
Fiskarkvinnorna deltog med beredda fiskskinn och produkter därav samt med goda röror och tillbehör till fisk. En rökt skarpsill i tomatsås testsåldes och Tina Fridell, inhyrd av projektet, tog hand om VIP gäster från restauranger och fiskdiskar för introduktion av nya fiskdetaljer av gotländsk fisk.
Allt mottogs mycket väl och inom projektets ramar genomförs en kurs 9-10 september med Ilona Miglavs från Svensk Fisk så fiskarna kommer vidare med produkterna på ett bra sätt för att slutligen komma ut i butikerna.
Till sist var det bara “SLUT” kvar…
Här får du receptet till “Herrviksröran” som försåldes.