Skördefestivalens Fisktorg succé igen

foto lars magnus lahne dag 1

Skördefestivalen 2017 blev fantastiskt bra, trots det relativt ymniga regnandet under söndagen. Under lördagen var det fullt på alla matställen, enligt Tomas Lundgren serverades det på Fisktorget en fisktallrik var 54 sekund, vilket betyder rekord. Men det fanns fler maträtter att välja på detta år. På lördagen serverades fiskburgare i bröd/eller med potatissallad, rökt flundra m potatissallad, Taco med fiskpaté, varm nudelsoppa med idbollar, wrap med idbollar och till söndagen tillkom tre rätter; stekt marinerad strömming på knäckebröd, friterad skarpsill och friterad flundrefilé med tillbehör från VY 242. De deltagande företagen var Gutefisk med färsk och rökt fisk, flundreröra mm, Jordkällaren, med idburgare med tillbehör, Herrviks Hamnkrog med idpaté, Bistro Torget med fiskpilas i nudelsoppa och i wrap. Allt togs emot med stor positivism och entusiasm.
Förberedelserna påbörjades på fredagseftermiddagen då allt skulle riggas upp med tält, diskar och sittplatser. En mobil rök monterades upp för att skapa stämning och i ett träd monterades en ljudanläggning upp som försåg Fisktorgets besökare med lämplig bakgrundsmusik. Dunket från en fiskebåt och måsar såklart fick ge extra krydda åt anrättningen.
Som summering kan sägas att besökarna nu lärt sig efter fem år att det är hit man kommer för att få lite extra matupplevelser; där många matstationer och ett stort utbud av gotländska matprodukter till försäljning finns att välja bland.
Länsstyrelsen passade på att göra en konsumentundersökning kring besökarnas fiskvanor och tankar om odlad och vildfångad fisk. I Fisktorgets lunchkö svarade besökarna på enkäter medan de väntade på maten.
Efter hemkomsten fick våra dekorationsfiskar hängas upp på tork….för att uppstå i andra sammanhang igen, pigga och fräscha.
Så nu ser vi framemot ett slutligt beslut från Jordbruksverket på våra Leadergodkända och tjuvstartade projekt.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s