Konsten att äta en rökt flundra…

Många undrar ibland hur man attackerar en rökt flundra på sin tallrik och tar vara på eventuella rester när man är klar.

  1. Inhandla några fina exemplar av nyrökt flundra på något av våra rökerier tex Sysne fiskbutik, Katthamarsviks eller Burgsviks rökeri….eller annat rökeri i din närhet som har gotlandsflundra
  2. Lägg upp fint på en tallrik med tillbehör du gillar
  3. Börja med att ta av skinnet på den ljusa sidan, ät och njut
  4. Fortsätt med att ta ut ryggbenet och ät det som finns under
  5. Kvar blir det bruna skinnet och du är mätt o go!

    Skulle det bli något över mosar du ner det i romsåsen du fick över och sparar till nästa dag att lägga på mackan!

    Fisk från Gotland- smart, hållbart och gott!

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s