Lördag 3 och söndag 4 september 2022 brakade det loss på Gotlands Skördefestival på Grönt Centrum i Roma!
ALLA VAR DÄR!
Vi från projektet “Analysera Mera” var där och bjöd på smakprover av idburgare och pratade analys resultat, hur mycket man enligt Livsmedelsverkets rekommendationer kan äta av fiskar fångade i Östersjön.
Vi har från Hushållningssällskapets sida lämnat in analyser 2019, 2020, 2021 och 2022 som visar på ytterst små mängder toxiska ämnen i fisk. Ju magrare fisk desto mindre toxiska ämnen har spårats.
Livsmedelsverket rekommenderar alla att äta mer fisk upp till två-tre gånger per vecka!
I vår nya Fiskguide Gotland berättar vi vilka fiskar som finns runt Gotland och hur man hanterar dem, kommer med tillagningstips och annan bra-ha-kunskap.
Web versionen hittar du här:
den finns även på engelska
fiskbroschyr-2020-engelska-lagLadda ner
se bilder från Skördefestivalen här

















